About us

Hét bureau voor portret- en bedrijfsfotografie

Het portret bureau – de beste foto van jezelf

‘Het portret bureau is in 2014 opgericht met het idee dat er nog veel verbeterd kan worden op het gebied van portretfotografie. Het is niet zomaar een pasfoto of een verplichting vanuit bijvoorbeeld het bedrijf waar je werkt. Een goede portretfoto is van essentieel belang voor een goede eerste indruk en kan op zoveel verschillende manieren ingezet worden. Voor veel mensen is een camera iets ongemakkelijks. Het is voor ons juist de uitdaging om er voor te zorgen dat de camera even vergeten wordt. Dit doen we door een momentje van rust te creëren en het ongemak weg te nemen. Per persoon bekijken we wat het beste werkt qua houding en uitstraling. Dit alles resulteert in een portretfoto die met veel trots gebruikt zal worden.’

– Arthur van Megen, founder & fotograaf bij Het portret bureau

 

“Een eerste indruk maak je maar één keer!”

Op dit moment heeft Het portret bureau een studio in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast is het mogelijk om op elke locatie in Nederland te fotograferen met onze mobiele fotostudio, die overal eenvoudig op te zetten is en waarmee we altijd dezelfde kwaliteit kunnen waarborgen. We werken samen met diverse freelance fotograferen waardoor we meerdere fotograferen op één locatie neer kunnen zetten en zo een grote groep mensen tegelijk kunnen fotograferen.

Ondanks dat portretfotografie het uitgangspunt blijft, fotograferen we ook steeds meer bedrijfsportretten. Dit is een portret van de werkomgeving, waar we door middel van sfeerfotografie de kernwaarden van het bedrijf tot uiting laten komen. Hierbij fotograferen we het bedrijf, de mensen, de diensten en/of producten. Bedrijfsfotografie wordt vaak gecombineerd met portretfotografie en zorgt voor een kloppend totaalbeeld op de bedrijfswebsite en voor marketingactiviteiten.

Overleggen? Neem contact op!